Over ons

Over ons, ofja Over mij

Ivo Rouwette

Hallo, als eerste welkom op mijn site.
Ik ben Ivo Rouwette, 37 jaar en woon samen met mijn vriendin en onze dochters in Zuid-Limburg. Ik ben Salarisadministrateur van beroep.

Domoticz, Slimme energiemeter, Pi-hole, Nefit-Easy, MQTT, Ikea Tradfri, PiVPN en nog meer heb ik thuis meerdere jaren stabiel draaiend gehad op een Pi en later verplaatst naar een Raspberry Pi4 met SSD.

Home Assistant

Eind 2021 ben ik over gestapt op Home Assistant, dit heb ik nu draaiend op een Intel NUC6i3SYK met 120GB SSD. Ondertussen Zijn er al veel Home Assistant artikelen verschenen. van NL-alert tot Whatsapp en IR-remote tot de Radio-browser.

Hardware

Dat draait allemaal op Ubuntu Linux op welke Home Assistant Supervised in Docker.

Daarnaast knutsel ik graag met Wemos D1 mini en andere ESP modules. Zo draaien er temperatuur sensoren, CO2 melders, deur sensors en switches.
Hoe ik dat allemaal werkend heb probeer ik met handleiding zo duidelijk en simpel uit te leggen.

Ook bespreek ik problemen met oplossingen voor problemen, bijvoorbeeld de Unable to mount van Domoticz of Unhealty van Home Assistant.

Kom regelmatig terug op Rouwette.com.

boodschappenlijst

boodschappenlijst

Een boodschappenlijst kan toch op papier? Tuurlijk maar goed die raak je misschien wel eens kwijt. Wat heb je vrijwel… Lees verder

CPU speed en temp

CPU speed en temp

17:35:42Wil jij weten wat de snelheid van je CPU en temperatuur is van je apparaat waar Home Assistant op draait?… Lees verder

Zelfbouw IR remote

Zelfbouw IR remote

Een simpele zelfbouw IR code lezer en verzender, verzend eenvoudig IR codes. Maak je radio/ventilator etc slim.

WiFi QR-code generator

WiFi QR-code generator

Generate een QR code van je Wifi, je bezoekers hoeven geen wachtwoord te vullen!

Load More

Rouwette.com